TL-6 HORDOZHATÓ FÉMRÉSZECSKE DETEKTOR

Nagyon érzékeny, saját fejlesztésű, univerzális, hordozható olajdiagnosztikai készülék belső égésű motorok, hajtóművek, kompresszorok, szivattyúk, cirkulációs kenési rendszerek olaj- és gépállapot felügyeletéhez, kopottságának és kopási folyamatának ellenőrzéséhez. A készülék azonnal jelzi a gép rendellenes kopásának kezdetét, lehetőséget adva az időbeni beavatkozásra a gépkárosodás elkerülése érdekében.

A készülék alkalmas járművek és ipari gépek olajkenésű rendszereihez való csatlakoztatásra mellékáramkörben, a rendszerben lévő olaj folyamatos mintavételezésére, és a mintázott olajban lévő 40 mikronnál nagyobb ferromágneses és 135 mikronnál nagyobb nem-ferromágneses fémrészecskék 5-5 méretkategória szerinti detektálására és a detektált adatok tárolására.

A készülék soros porton, illetve soros/USB adapteren keresztül képes kommunikálni számítógéppel, laptoppal, amelyre a készülékhez tartozó kiértékelő és adatkezelő szoftver telepítve van.

A részletekért klikk a TL-6 fémrészecske detektor ismertető pdf dokumentumra.

Ha ajánlatot szeretne kérni a készülékre, lépjen velünk kapcsolatba.

Vissza a lap tetejére

 

kittiwake_logo.jpg

HORDOZHATÓ OLAJVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM

Kiváló minősítések, pontos vizsgálati eredmények     
Az üzemanyagok és a kenőolajok gyors vizsgálata


tribologic_borond1.jpgA Kittiwake hordozható olajállapot vizsgáló laboratóriuma lehetővé teszi, hogy a helyszínen meghozza a karbantartáshoz szükséges legmegfelelőbb lépéseket. Precíz, igen pontos tesztberendezések, amelyek laboratóriumi pontosságú állapotelemzést tesznek lehetővé a helyszínen, percek alatt.

A készülékek élettartama strapabíró kivitelüknek köszönhetően hosszú, még nehéz környezeti viszonyok között is. Használatuk egyszerű, még nem szakképzett felhasználók is könnyen elsajátíthaják kezelésüket.
Többféle olajállapot jellemző gyors és pontos vizsgálata, ami lehetővé teszi a karbantartással kapcsolatos megalapozott döntések meghozatalát.
A kritikus meghibásodás bekövetkezése előtti bevatkozás lehetőségét is megteremti.
Robusztus és megbízható kivitelű, még rideg környezetben vagy nehéz terepviszonyok
között is.

A készülékek pdf formátumú részletes ismertetését itt találja (klikk).
Készülékek működését bemutató (angol nyelvű) videókat itt érheti el:

Elektronikus víztartalom teszt videó
Elektronikus TBN teszt video
Elektronikus oldhatatlan anyag tartalom teszt video
Elektronikus TAN teszt video
Elektronikus fűtött viszkoziméter teszt video
Elektronikus nem fűtött viszkoziméter teszt video
ANALEX fdMplus teszt video
E
lektronikus sűrűség mérés teszt video
Üzemanyag összeférhetőség teszt video

Vissza a lap tetejére


 

 

tribologic_borond3.jpg

ELEKTRONIKUS KONZOL

A konzol az olajelemző berendezés központi vizsgáló egysége.
A különleges, induktív csatolású tápellátás lehetővé teszi, hogy az egyedi tesztcellákat elektromágneses csatlakozáson keresztül lássuk el tápfeszültséggel, vagyis nincs szükség vezetékekre, csatlakozókra és akkumulátorokra.
Egy infravörös adatátviteli egység csatolja a nem fűtött viszkométert a konzolhoz. A mérési adatok ezen a módon jutnak a konzolba, amelynek memóriaegysége 256 mérés eredményeit képes tárolni.

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

VÍZTARTALOM MÉRŐ

Előzzük meg a gépalkatrészek korrózióját és kavitációját az olajban lévő víz észlelésével, még mielőtt bármi problémát okozna.Csökkentsük a minimálisra az adalékcsomag instabilitását és a káros mikroorganizmusok szaporodását az olajállapot rendszeres ellenőrzésével.
Kétféle „víz az olajban” tesztberendezés áll rendelkezésre, 0 – 2,5% -os, illetve 0 – 6000 ppm vagy 0 – 3000 ppm mérési tartománnyal.
A készülék használatát az Elektronikus víztartalom teszt videó mutatja be (angol nyelvű).

Termékkód Termékleírás
FG-K25340-KW 0-6000 ppm teszt kit
FG-K25195-KW 0-2,5% teszt kit
A teszt kit a "víz az olajban" tesztcellát, az elektronikus konzolt és minden reagenst/szükséges segédanyagot tartalmaz egy hordozható, robusztus fémtáskában elhelyezve. A különböző tesztcellák szintén rendelkezésre állnak az Olajelemző készlet részeként.
Mérési tartomány

Mérési módszer (korreláció)

Mérési pontosság Teszt időtartam Táplálás
0-2,5% IP 386 0,1% 3 perc
110 VAC
250 VAC
0-6000 ppm ASTM D4928 100 ppm 3 perc
0-3000 ppm ASTM D4928 50 ppm 10 perc

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

TELJES BÁZISSZÁM (TBN) MÉRÉSE

tribologic_TBN.jpgA bázikus adalékok elsődleges feladata a kenőolajba jutó savak semlegesítése. A megfelelő mértékű bázikus adaléktartaléknak a belső égésű motorok kenőolajai esetében van a legnagyobb jelentősége, mert az üzemanyag elégése során jellemzően elég sok szerves sav keletkezik az égéstérben, amely a motorolajba jut.
A készülék használatát az Elektronikus TBN teszt video mutatja be (angol nyelvű).

A TBN jelentős csökkenésének nagyon káros következményei lehetnek:
A kenőolaj elsavasodása a kenési térben lévő alkatrészek korróziójához és intenzív, ún. korróziós kopási folyamathoz vezet.
Az elsavasodás felgyorsítja az olajiszap, lakk és gyanta képződését, amely eltömíti az olajszűrőt és csökkenti a vékony olajfuratok átbocsátási keresztmetszetét, áramlási nehézségeket okozva.

Termékkód Termékleírás
FG-K25197-KW TBN teszt készlet
NATO raktári kód: 6630-99-702-4865
A teszt készlet tartalmazza a TBN tesztcellát, az elektronikus konzolt és minden reagenst/szükséges segédanyagot egy hordozható, robusztus fémtáskában elhelyezve. A TBN tesztcella szintén rendelkezésre áll a többféle diagnosztikai eszközből összeállított Olajelemző készlet részeként.
Mérési tartomány Mérési módszer (korreláció) Mérési pontosság Teszt időtartam Táplálás
5-99 mgKOH/g IP 400 5% vagy <2 TBN 2,5 perc 110-250 VAC

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

tribologic_mobilmuszer.jpgOLDHATATLAN ANYAGTARTALOM MÉRÉSE

Az olajban oldhatatlan anyagok a belső égésű motorokban képződnek az üzemanyag égésfolyamata során, valamint az olaj öregedésének, oxidációjának egyes végtermékei szintén szilárd, olajban oldhatalan részecskék.
Kiemelkedően pontos mérési eredmények – két teszt üzemmód is lehetséges: az IP316 szabvány szerint tömeg %-ban kifejezett oldhatatlan részecske arány, valamint a „Mobil korom index” szerinti értékelés.
A készülék használatát az Elektronikus oldhatatlan anyag tartalom teszt video mutatja be (angol nyelvű).

Termékkód Termékleírás
FG-K25194-KW Oldhatatlan anyag teszt készlet
NATO raktári kód: 6630-99-811-8517
A tesztkészlet tartalmazza az Oldhatatlan anyag tesztcellát, az elektronikus konzolt és minden reagenst/szükséges segédanyagot egy hordozható, robusztus fémtáskában elhelyezve. Az oldhatatlan anyag tesztcella szintén rendelkezésre áll a többféle diagnosztikai eszközből összeállított olajelemző készlet részeként.
Mérési tartomány Mérési módszer (korreláció) Mérési pontosság Teszt időtartam Táplálás
0-3,5% m/m IP 316 0,1% m/m 1 perc 110-250 VAC
0-1,75% m/m Mobil koromteszt

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

TELJES SAVSZÁM (TAN) MÉRÉSE

A teljes savszám (TAN) az olajban lévő gyenge szerves és erős szervetlen savak mennyiségének mérőszáma. Az olaj TAN szintjének rendszeres ellenőrzésével megelőzhetők az olaj elsavasodásából adódó károsodások (alkatrész korrózió, korróziós kopás a siklócsapágyakban, iszapképződés stb.). Igen pontos mérési eredmények; a különböző méréshatárú mérésekhez (0-3 és 0-6 mgKOH/g egyenérték) különböző reagensek állnak rendelkezésre. 
A készülék használatát az Elektronikus TAN teszt video mutatja be (angol nyelvű).

Termékkód Termékleírás
FG-K25196-KW TAN teszt készlet
A teszt készlet tartalmazza a TAN tesztcellát, az elektronikus konzolt és minden reagenst/szükséges segédanyagot egy hordozható, robusztus fémtáskában elhelyezve. A TAN tesztcella szintén rendelkezésre áll a többféle diagnosztikai eszközből összeállított Olajelemző készlet részeként.
Mérési tartomány Mérési módszer (korrekció) Mérési pontosság Teszt időtartam Táplálás
0-6 mg KOG TAN IP 177 (ASTM D664) 0,2 TAN 2 perc 110-250 VAC
0-6 mg KOH TAN IP139 SAE ARP 5088 (módosított IP319, ASTM D974)
0-3 mg KOH TAN IP177

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

tribologic_mobilmuszer1.jpgKINEMATIKAI VISZKOZITÁS MÉRÉSE

A viszkozitás a kenőolajok legfontosabb fizikai jellemzői közé tartozik. A viszkozitás a jellemzője a folyadékok áramlással szembeni ellenállásának, valamint a kent felületek közötti folyadékfilm stabilitásának.

A Kittiwake kínálatában kétféle helyszíni viszkométer szerepel: egy fűtött és egy nem fűtött kivitelű készülék. A fűtött viszkométer beállítható az éppen megkívánt hőmérsékleten történő viszkozitás mérésére, míg a nem fűtött kivitelű készülék környezeti hőmérsékleten mér, és ezután automatikusan korrigálja a mérési adatokat a kívánt hőmérsékletnek megfelelő értékre.
A fűtött viszkométer használatát az Elektronikus viszkozitás teszt video mutatja be (angol nyelvű).

 

Termékkód Termékleírás
FG-K1-200-KW Fűtött viszkométer
A teszt készlet tartalmazza a fűtött viszkométert, a tápegységet, aminden segédanyagot egy szállítható, erős fémdobozban.
* Nem fűtött viszkométer
* A nem fűtött viszkométer csak a többféle diagnosztikai eszközből összeállított Olajelemző készlet részeként áll rendelkezésre.
Teszt Mérési tartomány

Mérési módszer

(korreláció)

Mérési pontosság Teszt időtartam Táplálás

Viszkométer

(fűtött)

20-810 cSt

(40oC, 50oC, 100oC)

ASTM D445/IP71

3% (20-450 cSt

vagy  2 cSt)

1-10 perc 110-250 VAC

Viszkométer

(nem fűtött)

10-500 cSt

(40oC, 50oC, 100oC)

ASTM D445/IP71

2% (15-320 cSt

vagy  2 cSt)

1 perc 110-250 VAC

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

tribologic_detektor.jpgZAVAROSODÁSI PONT DETEKTOR

Amikor a környezeti hőmérséklet egy bizonyos határ alá süllyed, az üzemanyagban viaszkristályok képződnek. Ez a hőmérséklet a „zavarosodási pont”.

A Kittiwake zavarosodási pont detektora kimutatja azt a hőmérsékletet, amelyen viaszkristályok képződnek az olajban, megelőzve ezzel a télen gyakran felmerülő üzemeltetési problémákat, mint pl. az üzemanyagszűrők és –vezetékek eltömődése.

 

Termékkód Termékleírás
FG-K12663-KW Zavarosodási pont detektor (standard méréshatárú)
FG-K16954-KW Zavarosodási pont detektor (kiterjesztett hőmérséklethatárú)
Mérési tartomány (standard) -5oC - +20oC dízel gázolaj
Mérési tartomány (kiterjesztett m.h) Választható: (0oC - +25oC); (-10oC - +15oC); (-20oC -+5oC
Mérési pontosság ±6oC
Mintamennyiség 0,5 ml
Átlagos mérési időtartam < 8 perc
Billentyűzet Membrán típusú, érintőgombos
Kijelző 124 x 64 grafikus LCD, LED háttérvilágítással
Táplálás 110-250 VAC, 50/60 Hz

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

tribologic_lobbanasmero.jpgLOBBANÁSPONT TESZTER

Automatikus, zárt terű berendezés, amely kis mennyiségű mintát igényel, mérési időtartama átlagosan 1-2 perc.

A készülék alkalmas a kenőolajok üzemanyaggal való felhígulásának felderítésére.
Ugyancsak alkalmas az anyagok lobbanási hajlamának meghatározására, amely alapján meghatározzák a biztonsági besorolásukat és a rájuk vonatkozó kezelési, tárolási és szállítási szabályokat. Egy szabványos butángáz utántöltő palack szükséges a készülék üzemeltetéséhez.

Termékkód Termékleírás
FG-K16909-KW Elektronikus lobbanáspont teszter              
Hőmérséklet tartomány 0-300oC
Teszt időtartam 1-99 perc
Mintamennyiség 2-4 ml

 

Vissza a lap tetejére


 

 

 

tribologic_analex.jpgANALEX fdMplus VASFÉM RÉSZECSKE TESZTER

Nagyon precíz berendezés, amely a vastartalmú kopásrészecskék szintjét vizsgálja kenőolajokban és kenőzsírokban.
A kopási arány gyors meghatározása, még mielőtt károsodás bekövetkezne.
Igényes riportozás: az eredmények táblázatos formában olvashatók le a kijelzőről, és lehet-séges grafikus trendelemzés is a berendezés azonosítója alapján.
A riasztási szint beállítható és az eredmények letölthetők PC-re.
Hordozható kivitelű – robusztus és megbíz-ható, rideg környezetben és terepen egyaránt üzembiztos.
A készülék működését az ANALEX fdMplus teszt video mutatja be (angol nyelvű).

Termékkód Termékleírás
FG-K17144-KW Vasfém részecske teszter
Mérési tartomány 50 ml tégely 0 – 2500 ppm
10 ml fecskendő 0 – 1900 ppm
5 ml fecskendő 0 – 34000 ppm
5 ml cső 0 – 28000 ppm
Kenőzsír tégely 0 – 8000 ppm
Kijelző felbontás 1 ppm vagy 2% átlagosan (amelyik nagyobb)
Teszt időtartam < 1perc a táp stabilizálásig, <15 mp mintánként
Táplálás 110-250 VAC, 50/60 Hz

 

A különféle ipari alkalmazásokhoz a Kittiwake az adott feladathoz legalkalmasabb összeállítású vizsgálóbőröndöket kínál (hordozható, görgős kivitelben szállítva)

 

Alkalmazás Megrendelési kód Tesztkonzol 0-2,5 vízcella 0-6000 ppm vízcella 5-99 TBN cella 0-6 TAN cella 0-3 TAN cella Oldhatatlan anyag teszt cella Fűtetlen viszkométer Fűtött viszkométer
Dízelmotorok FG-K1-120-KW-A
FG-K1-120-KW-AH


 
   

Gázturbinák, hajtóművek, kompresszorok FG-K1-120-KW-B
FG-K1-120-KW-BH

 
 
   
Repülőgép kenőanyagok és hidraulikaolajok FG-K1-120-KW-C
FG-K1-120-KW-CH
FG-K1-120-KW-D 

 

 

 
 
Egyéb elérhető konfigurációk FG-K1-120-KW-DH
FG-K1-120-KW-E
FG-K1-120-KW-EH
FG-K1-120-KW-F 

 


 

 

 

 

 

Vissza a lap tetejére