Kenőanyag költségoptimalizálás, szaktanácsadás

A vegyes összetételű gépjárműflottákat, illetve különféle ipari berendezéseket, megmunkáló gépsorokat üzemeltető cégek sok esetben a megszokás alapján, a korábbi kenőanyag beszállító által sokszor évekkel korábban ajánlott kenőanyag választékkal üzemeltetik a gépparkot. Tapasztalataink szerint a hazai kenőanyag felhasználó cégek nem mindig veszik figyelembe a korszerű kenőanyagok, illetve a gyártómű által is megengedett alternatív kenőanyag specifikációk alkalmazásában rejlő gazdasági előnyöket.

Azoknál a cégeknél, amelyek még nem hajtották még végre tudatosan a kenőanyag felhasználás költségoptimalizálását, az évente felhasznált kenőanyag költség 5-10%-a megtakarítható, amennyiben a kenőanyag költséget üzemórára, futásteljesítményre vetítve optimalizáljuk. Ehhez nem kell feltétlenül lecserélni az aktuális kenőanyag szállítót, csupán a kenőanyag árak, és a különféle szerkezeti egységekben megengedett olajcsere periódusok alapján a költség szempontjából optimális termék portfóliót kell kiválasztani.

Az élet gyakran igazolja a régi bölcsességet, hogy az olcsónak tűnő megoldás hosszabb távon költségesebb: a literenkénti áron legolcsóbb, de rövid csereperiódusú termékek felhasználásával éves viszonylatban többet költenek a cégek kenőanyagra, mintha az elérhető futásteljesitményt, élettartamot is figyelembe véve költségoptimalizált kenőanyagok alkalmazása mellett döntenének.

A Tribologic Kft abban érdekelt, hogy partnerei, megrendelői számára a legkedvezőbb kenési megoldásokat dolgozza ki.  Felmérjük gépparkját, és rövid határidővel elkészítjük a költségoptimalizált kenési javaslatunkat.

Kérje ajánlatunkat


47542_8219662_1220_464_c05bbeace1e8754fe79f8abb39df56e9.jpg