A fékfolyadék szakszerű cseréje

A fékrendszer ellenőrzését minden gépjármű rendszeres karbantartási technológiája előírja. A szervizekben azonban az átvizsgálás gyakran csak a mechnanikus részek (fékbetétek, féktárcsák, fékdobok, fékcsövek) ellenőrzésére terjed ki, a fékfolyadék vizsgálatát ritkábban végzik el.


A fékfolyadékot rendszeresen cserélni kell, sőt, ez a biztonság szempontjából az egyik legfontosabb karbantartási művelet: amíg a motorolaj csere és egyéb üzemi folyadékok cseréjének elmulasztása nem teremt közvetlen veszélyt az autóban ülőkre, a tönkrement fékfolyadék emberéleteket veszélyeztet. A fékfolyadék rendszeres ellenőrzése és szükség esetén a fékfolyadék csere elvégzése azonban nem csupán hozzátartozik egy szerviz teljes körű szolgáltatásaihoz, hanem jelentős üzleti bevételt is hozhat.


A Tribologic Kft komplett technológiát kínál a fékfolyadék állapotának meghatározására, az ügyfelek meggyőzésére és a fékfolyadék csere elvégzésére.

Elektronikus fékfolyadék teszter

A leggyorsabb és egyben megbízható módszer a fékfolyadék villamos vezetőképességének mérésén alapuló tesztelés. A Tribologic Kft által forgalmazott elektronikus teszter különböző színű LED-ek segítségével másodpercek alatt kijelzi a fékfolyadék nedvességtartalma alapján kialakított diagnózist. Ha "zöld" jelzés világít, a fékfolyadék rendben van, nedvesség-tartalma kisebb 1,5%-nál. Határesetben "sárga" a jelzés", míg 3%-nál nagyobb nedvességtartalom esetén a"piros" LED világít, ilyen esetben a fékfolyadék azonnali cseréje szükséges. A készülék 1 db AA típusú ceruzaelemmel üzemel, nagyon egyszerű, megbízható gyorsteszter.

Megrendelem

 

TL-5 típusú elektromos fékfolyadék cserélő

A fékfolyadék cseréje és a légtelenítés a speciális, stapabíró elektromos berendezéssel gyorsan, szakszerűen, a nagy futásteljesítményű, használt járművek fékberendezését kímélő módon elvégezhető. A hazai gyártású, közvetlenül a gyártótól megrendelhető berendezés ABS-sel és ESP-vel ellátott fékrendszerekhez is használható. További előnye, hogy nem igényel sűrített levegős hálózatot, hanem 230 V AC hálózati feszültséggel üzemeltethető. A fékfolyadékcserét egy szakember is el tudja végezni (nem kell a fékpedált "pumpálni"), és használatához a fékfolyadékot nem kell áttölteni az eredeti tárolóedényből, ami a készülék használati komfortját és a szerviz termelékenységét is fokozza.
A készülék tárolórekeszébe 0,5 literestől 5 literes kiszerelésig helyezhetők el a gyári fékfolyadék flakonok.

 

Előnyök:

- Kiváló ár - érték arány
- Könnyú kezelhetőség
- Megbízható, robusztus szerkezet
- Hazai gyártás, magyar nyelvű feliratok és részletes magyar nyelvű gépkönyv
- Szükség esetén gyors szervizelés, minden alkatrész rendelkezésre áll

 

Ár: Kérje ajánlatunkat

 

Megrendelem